Intresseföreningen

Det var vandring, skidåkning, hjortronplockning och fiske som lockade de tidiga turisterna till Marsliden, senare snöskoter åkning och svamplockning.

På 1980 talet började fritidsfolket att engagera sig i byn. Det röjdes i slalombacken bakom hotellet, där sly under tiden tagit överhand. Senare investerades i en släplift.

För att organisera arbetet och ekonomin bildades Marslidens Intresseförening 1984 med både bybor och fritidsfolk.

Lennart Genberg från Domsjö var länge den drivande kraften för föreningen. Lennart och Lennart Larsson ser du på bilden nedan.

              124321 beachflag S F alt2

Idag; Intresseföreningen står bakom 7 vindskydd, underhåll av vinter- & sommarleder samt skidspår, Byastugan, Bagarstugan, Pålssons museibyggnad, Dammtjärnskåtan, Badstrandskåtan mm. Även aktiviteter som pimpeltävlingen på påskdagen och Marslidendagen runt månadsskiftet juli/aug. 

Medlemmar i föreningen 2021, det är 150 betalande och övervägande familjemedlemmar dvs ca 300-400 medlemmar. Marslidens Intresseförening verkar i samråd med fast boende och stugägare för turism och fritidsaktiviteter i Marsliden , stöd oss i vårt arbete genom att vara medlem.

Du stöder föreningen med ditt medlemsskap och deltagande i aktiviteter.  Infoblad

Du kan även sponsra föreningen på olika sätt, utföra arbeten, inköpsstöd, kontant stöd.  Är du intresserad av att sponsra oss ekonomiskt så skall vi givetvis göra en motprestion för dig och ditt företag. Vår hemsida besöks dagligen av ett antal människor (se räknare) och ett exempel är att visa ditt ekonomiska stöd här; sponsorer, (Uppdatera sponsorbilden i din webläsare efter inläsning) men anonym går det också att vara nyttja då vårt BG konto eller speciellt i år swish nummer 1231204007. 

Exempel på motprestationer;  -Reklamplats på vår första sida i 6 månader.  -Reklamplats på vår anslagstavla vid Kanonskiosk. - Tipsa på vår FB.  osv.

Som sagt är du intresserad att sponsra oss kontakta Jan-Olof eller Ulf nedan.

Det är speciellt i dessa coronatider, Ingen Pimpeltävling 2021. Då mycket av intresseföreningens ekonomi har baserats på intäkter från tävlingen så öppnar vi ödmjukt för mottagande av sponsorgåvor till vårt Swishnummer 1231204007, vårt swish nummer för just pimpeltävlingen. Vill du synas med namn på sponsor sponsorer listan så säg till med ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   Tack på förhand.   

 _________________________________________________________________________________

 Kontaktinformation Intresseföreningen

Marslidens Intresseförening                 epostadress;   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.          

Ordf;  Jan-Olof Häggblad                   mobilnr; 0706511340                                                   

 

Kassör; Ulf Persson       mobilnr;  0704444130

Pirkgatan 34   891 60  ÖRNSKÖLDSVIK    

ORG NR 896100-5488

Föreningens olika verksamhetsområden har en huvudkontaktperson. Du finner namnen under Medlems-info.   Här finner du Våra stadgar.

_______________________________________________________________

Styrelsens sammansättning 2021

Ordförande;             Jan-Olof Häggblad   (valberedningen)

 Kassör;                  Ulf Persson             

 Ledamöter ;           Erland Jonsson     

                             Mårten Larsson

                             Jonas Westling

                             Nina Lindblad                                    

+Sekreterare;         Eric Winther                          

Suppleanter ;          Barbro Lindblad   (valberedningen)                                          

                             Ulf Kanon             

 Revisorer ;             Ulla Bretting       

                            Roland Eriksson

Revisor suppleant;  Carin Edblad 

                             

  Årsmötet/årsstämman hålls fr.o.m 2018 under första halvåret. Meddelas i god tid på hemsidans startsida och under medlems-info.  

 

Senast uppdaterad fredag, 20 augusti 2021 06:31